Indisk mad i København – Der er mange muligheder i byen

Indisk mad er en populær spise i hele verden og København er ikke en undtagelse. Derfor er der efterhånden rigtig mange restauranter i det københavnske bybillede. Det er, lidt ligesom thai og sushi, blevet en del af danskernes almindelige restaurantvalg. Med de mange muligheder, så kan det være svært at navigere sig til det rette sted. For der er nemlig en forskel på, om hvorvidt den enkelte restaurant har ladet sig inspirere af det nordlige eller sydlige køkken.

 

Hvad laver man i det nordindiske køkken?

Hvis man vælger at spise nordindisk mad i København, så skal man forvente at få en masse karryretter. Der bliver lagt vægt på massere krydderier, især garam masala, og forskellige slags brød. Den mest velkendte og formentlig også mest populære ret er nok butter chicken (smørkylling), hvilket som navnet indikerer, er en ret baseret på smør og kylling. Dertil vil man oftest få serveret et slags brød – typisk naan, roti eller chapati. Især det første brød er kendt her i Danmark, og det findes faktisk i de fleste supermarkeder.

 

Hvad laver man i det sydindiske køkken?

Vælger man derimod at spise sydindisk mad i København, så skal man forvente risretter. De vil naturligvis også indeholde forskellige former for karry, men her bliver der faktisk lagt mere vægt på grøntsager og skaldyr end i det nordindiske. Det gælder nok for al indisk mad, at den vil være stærk – også i København.

 

En konsekvens af globaliseringen

En af grundene til at indisk mad og andre asiatiske køkkener er blevet så udbredt i København, det er globaliseringen. Verden er med årene blevet mindre og mindre, i den forstand, at vi har nemmere ved at kommunikere og besøge hinanden. Det er med til at give noget variation i det danske madbillede, hvilket bør anses som værende en god ting. Hvis man bliver træt af frikadeller og flæskesteg, så er det rart at have nogle mere eksotiske valgmuligheder. Det får man, hvis man vælger at spise indisk mad i København.

 

Få indisk mad i København

Har du endnu ikke prøve at få indisk mad i København, så anbefales det bestemt at afprøve. Det kan i første omgang godt være lidt et chok, da det er nogle helt andre smage end man generelt er vant til i Danmark. Er man særligt glad for stærk mad, så er det ligeledes en god mulighed.

 

En af dem som tilbyder indisk mad i København er Punjab. Det er en indisk restaurant, hvor fokus er på gode råvare og friske krydderier. De følger nogle traditionelle opskrifter, men lader sig selv inspirere af det lokale køkken. Derfor kan man få en autentisk madoplevelse, som måske kan skabe drømme om en ferie i Indien. Deres hyggelige restaurant ligger i Valby, hvor der alle ugens dage tilbydes buffet. Vil man hellere nyde en god indisk middag derhjemme, så kan man bare vælge takeaway.