Vi kender det alle sammen. Man kommer sent hjem fra arbejde, og et besøg i Netto er ikke lige det første som står på overskuds-listen. Takeaway kommer på menuen og ofte ender det på indisk. Her kommer en kedelig butterchicken med forkerte ingredienser, to stykker kylling og overkogte ris ind af døren. Vi kender alle til kedelig indisk mad fra diverse takeaway steder. Men fat mod. Indisk takeaway i København være enormt delikat og autentisk. Det handler bare om at finde det rette sted.
Hvad skal du bestille når du bestiller indisk takeaway i København
Indien er et land af mangfoldighed. Landet rækker bredt og har mange madvaner såvel som religioner. Alt efter hvilken del af indien man kommer fra, ændres køkkenet. De fleste indiske takeaway’s i København bruger de mest klassiske retter fra de forskellige indiske køkkener. Dog når du skal til at bestille kan det være en fordel at vide hvad de forskellige retter egentlig er. Hvis man først starter med at dele det indiske køkken op mellem religionerne, så vil man tage udgangspunkt i de forskellige retningslinjer.
Eksempelvis Hinduer og Sikher spiser ikke oksekød, Brahmer er vegetarer og bruger heller ikke specielt mange krydderier, hvor muslimer følger halalreglerne. Der er altså stor difference mellem menuerne blandt de forskellige trosretninger.
I Sydindien vil man normalt spise ugærede vegetarretter. Her bruges flade hvedebrød, kort ris og massere af frugt og grøntsager. Hertil er kartofler, linser og aubergine meget populært. Kødretter er som regel mest udbredt i Nordindien.
Krydderier er det som karakteriserer indisk mad mest. Disse bliver både brugt til tilberedning af mad eller som tilbehør. Det kan være alt fra pickles, chutney eller raitaer. Chili er generelt en et gennemgående tema for indiskmad, og hernæst karry.
Hvor fra skal du bestille indisk takeaway i København?
Indisk takeaway i København er som sagt svær at finde, hvis man vil have en god smagsoplevelse. Et sted som er værd at anbefale når du skal bestille takeaway er Kashmir. Kashmir er langt over gennemsnittet af hvad man kan få af indisk i Danmark, lyder en af deres anmeldelser. Her får man både en autentisk smagsoplevelse men også hvis man vælger at spise på restauranten.
Kashmir indisk takeaway
Kashmir er en restaurant og tilbyde takeaway, placeret i København. Med 30 års erfaring er de pionerer inden for det indiske køkken og madlavning i Danmark. Restauranten ligger både på Østerbro og i Køge, hvor der tilbydes en hyggelig og autentisk stemning i de fysiske restauranter. Her er det primært de helt traditionelle retter som tandoori chicken, lam i karry og meget mere, som bliver serveret. Kokkene har stor erfaring og er passioneret omkring det de lavet, og det må siges også at kunne smages i deres mad.
Alt er lavet fra bunden og naan-brødet er hjemmebagt. Du kan derfor rolig bestille din indiske takeaway i København, uden bekymring for at få en halvlunken slatten kylling i karry med hjem.
Du kan læse mere om indisk takeaway i København, her!