Mousserende hvidvin bliver produceret i flere forskellige områder og lande, alle med forskellige smagsnoter, til enhver lejlighed. Du skal ikke snyde dig selv nydelsen af de mousserende hvid vine, hvad enten det er til en sommer aften eller til en festlig lejlighed. Der er altid en lejlighed til at nyde et godt glas vin.
Vi nærmer os snart nytårs aften, en fest aften hvor der selvfølgelig skal serveres mousserende hvidvin. Champagne, hvilken skal du vælge? Jeg kan anbefale Champagne Brut Tradition af Champagne Gratiot-Pilliere, den er frisk med en frugtagtig smag efterfulgt af let brise der giver der lyst til mere. Den er perfekt til aperitiffer, skaldyr og kaviar, alt sammen lækkerier man forbinder med nytårsaften. Og hvad er bedre end et velafstemt måltid der indtages med en god mousserende hvidvin.
Til desserten kan man vælge en anden mousserende hvidvin i form af en Cava, som er Spaniens bud på mousserende hvidvin. Det er især området omkring Barcelona, der producerer de bedste mousserende hvidvine. Cava er en af verdens mest populære mousserende hvidvine, fordi at forholdet mellem pris og kvalitet ofte passer bedre sammen og er nemmere at overskue.
Da traditionen byder på kransekage nytårsaften, vil jeg anbefale en Cava der passer til den søde nøde smag vi får af kransekagen. Jeg ved godt at nogen eksperimenter med nougat i kransekagen, men det bryder jeg mig personligt ikke om, og synes ikke at det hører hjemme i en kransekage. Cava du vælger til at drikke med kransekagen skal være sød , da de tørre mousserende hvidvine kommer til at virke sure når du spiser den sammen med den meget søde kransekage. Cava Semiseco – Segura Viudas har den smagen af sød eksotisk frugt samtidigt som den er meget let i sin smag og stil, og en rigtig god ledsager til kransekagen.
Nogle vælger at drikke mousserende hvidvine hele nytårsaften, personligt synes jeg at det giver en god oplevelse hvis du formår at afstemme vinen med det du skal servere, og dermed giver dig selv og dine gæster mulighed for at afprøve flere forskellige mousserende hvidvine. Det kan godt føles lidt tungt hvis der er drukket champagne til aperitif og forret, når der pludselig serveres en rødvin. Jeg har haft stor sucess med at servere kun mousserende hvidvine de sidste 10 år, til mine gæster nytårsaften. Vi får prøvet forskellige lande og distrikter og der er altid en festlig oplevelse.