Står du midt i en skilsmisse, så har du sikkert rigeligt at se til – især hvis der er tale om fælles børn, der skal deles, for så skal du også tage stilling til bodeling og forældremyndighed over de pågældende børn, og du skal helst blive enige med din ægtefælle om dette, medmindre det skal bestemmes i Statsforvaltningen.
En skilsmisse er som regel en rigtig svær situation, da det ofte er en meget følelsesladet situation, hvor der skal tages stilling til en masse praktiske ting, som kan have afgørende betydning for fremtiden.
Hvad skal man tage stilling til?
Der er som sagt rigtig mange ting at tage stilling til ved en skilsmisse, og mange af disse ting er individuelle for det pågældende par, men der er også en lang række af praktiske ting, der er overordnede og gælder ved størstedelen af skilsmisserne. Her er der tale om bodeling af parrets ejendele samt forældremyndighed over parrets fælles børn.
Bodeling – hvem skal have hvad?
Ved en skilsmisse skal de pågældende parter blive enige om bodelingen. Hvem skal have hvad? Spørgsmålet om bodeling er et spørgsmål, der ofte giver anledning til en del yderligere frustrationer og problemer, som der i forvejen er en del af i en skilsmisse.
Forældremyndighed over parrets fælles børn
Har parret fælles børn, skal der ved en skilsmisse besluttes, hvem der skal have forældremyndighed over børnene. Det kan enten være, at man beslutter sig for at dele forældremyndigheden, eller at man vælger, at den ene forælder skal have fuld forældremyndighed. Kan man ikke blive enige, kan Statsforvaltningen træde til.
Det kan som sagt være meget svært at rumme alle disse spørgsmål og begreber, hvis man står midt i en skilsmisse, og professionel hjælp kan være nødvendig i mange tilfælde, både i forbindelse med selve skilsmissen, men også i forbindelse med bodeling og/eller forældremyndighed.